02 februari 2019 - Tromsø-Hurtigruten

Als we wakker worden is dit het uitzicht dat we zien van uit onze kamer, de Tromsø Cathedral.


We beginnen de dag met een uitzonderlijk lekker ontbijt met echt alles wat men zich kan voorstellen om straks goedgemutst de koude in te duiken.
We verlaten het hotel rond 10u30 en niettegenstaande er geen wolkje aan de lucht is, is er toch geen zon te zien. Die komt immers slechts enkele graden boven de horizon, te weinig om op dat uur al boven de besneeuwde bergen te komen.

We nemen de bus naar het uiterste puntje van Tromsøya Island, waarop Tromsø gelegen is en stappen af bij Telegrafbukta.
Daar komt de zon net boven de bergtoppen piepen.
Het is hier bijzonder rustig en mooi en ondanks de kou blijven we hier vrij lang.Net als we besluiten om op te stappen kunnen we onze ogen niet geloven: een jongeman besluit immers om "even te gaan zwemmen"... Ik stap op hem af en vraag hem of hij nu echt in het ijskoude water zal gaan, waarop hij bevestigend antwoordt dat hij dat inderdaad wekelijks doet en sindsdien nooit meer ziek geworden is...We rijden rond 14u terug met de bus en als we een halfuur later bij het hotel komen, is het al bijna donker. Om 15u30 is het al zo donker zoals midden de nacht...
We nestelen ons in de lobby van het hotel en updaten de blog van gisteren terwijl we andermaal genieten van de bijzonder lekkere wafels het hotel gratis en voor niets aanbiedt, niettegenstaande we al uitgecheckt zijn. De mensen zijn hier echt bijzonder vriendelijk en gastvrij. Aangezien we vanavond pas om middernacht op de Hurtigruten boot kunnen, mogen we hier ook zonder probleem blijven in de warme lobby.

's Avonds gaan we lekkere pizza eten bij Casa Inferno en aangezien er opnieuw grote kans is op noorderlicht, nemen we een taxi naar Telegrafbukta waar we ook deze morgen al waren.
Net als we uitstappen is er opnieuw inderdaad volop noorderlicht maar jammer genoeg ook snel weer weg. Filip kan nog net deze foto maken met zijn smartphone.


We gaan naar het strand in de hoop op een herhaling van dit natuurfenomeen, maar daar staat er een bijna stormachtige wind waardoor het er ijs-, ijskoud is. We kunnen bovendien amper onze camera stabiel houden, zelfs al zetten we het statief zo laag mogelijk bij de grond.


Het heeft dan ook niet veel zin om hier te staan bevriezen en we nemen de bus terug naar het hotel, waar we nog een tijdje in de warme lounge, voorzien van koffie en thee, wachten tot we naar ons volgend "hotel" kunnen, de Hurtigruten MS Nordkapp.
Als we naar de terminal stappen (honderd meter van het hotel, is dat niet bepaald a walk in the park, met een stormachtige wind.

Het is uiteindelijk al na 01u30 als we in onze kajuit onder de wol kruipen.


Het weer: -10°C maar heel mooi

Aantal gereden km: 0
Overnachting op de Hurtigruten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten