03 februari 2019 - Hurtigruten Tromsø-Svolvaer
We herinneren ons nog van onze vorige cruise met de Hurtigruten (maart 2014) dat deze rederij uitstekende ontbijtbuffetten serveert en dat is er op 5 jaar tijd duidelijk niet op achteruit gegaan.
Het is dan ook een leuke manier om de dag te beginnen.


Vandaag wordt een dag van gewoon relaxen en puur genieten van de onwaarschijnlijk mooie omgeving waar we doorvaren.
We wisselen ijskoude fotomomenten aan dek af met de heerlijk warme lounges en de dag vliegt dan ook voorbij. Als we langer dan een halfuur aanleggen mag er van boord gegaan worden en dat doen we dan ook in Sortland en Stokmarknes.

In Sortland loopt het bijna verkeerd af voor Filip en mijzelf. We staan rustig te keuvelen in het zonnetje op de kade en hebben niet in de gaten dat de boot aanstalten maakt om te vertrekken. Ineens zien we echter de loopbrug omhoog gaan en de deuren afgesloten worden. We trekken een serieus spurtje en Filip trekt luid fluitend de aandacht.
Gelukkig horen ze ons nog en laten de loopbrug opnieuw naar beneden zodat we alsnog aan boord kunnen. Dat was even schrikken.....

De kapitein maakt na de stop in Stokmarknes nog een ommetje tot bij de ingang van de Trollfjord en laat de lichten van het schip de wanden verlichten. In de zomer wordt er hier doorgevaren, maar in de winter kan dit niet omdat de fjord zo smal is en er door de vele sneeuw op de steile hellingen een veel te groot lawinegevaar is.

We leggen om 18u30 aan in Svolvaer en stappen te voet naar ons hotel, op zo'n 100m van de Hurtigrutenterminal.

Op aanraden van de jongeman die de receptie deed in ons hotel in Tromsø gaan we eten bij Fellini. Lekker, maar echt heel lekker is het daar en niet enkel Italiaans. Ook zowat de helft van de prijs ten opzichte van gisteren in Tromsø. We blijven nog een tijdje nakeuvelen vooraleer terug naar het hotel te stappen.

Morgenochtend halen we de huurauto op en kunnen we starten met onze roadtrip door de Lofoten.

Het weer: afwisselend zon en wolken, -10°C, aan dek uiteraard nog een pak kouder

Aantal gereden km: 0
Overnachting in Fast Hotel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten