10 februari 2019 - Harstad-Oslo-Brussel


Als we om 8u30 opstaan zien we vanuit onze kamer net de Hurtigruten Kong Harald de haven van Harstad uitvaren, toevallig hetzelfde schip waarmee we in maart 2014 de cruise Bergen-Kirkenes deden. Hoe mooi het weer de laatste dagen was, hoe bewolkt het er nu uitziet. Toevallig helemaal identiek aan onze IJslandreis van vorig jaar: een volledige vakantie staalblauwe lucht tot de allerlaatste dag van vertrek het weer helemaal omsloeg.


Dankzij het gunstige vertrekuur van onze eerste vlucht hebben we een rustige ochtend en gelukkig maar, want wat het Thon Hotel Harstad ons voorschotelt van ontbijt tart echt elke verbeelding. We hebben het geluk gehad om al van heel wat exquise ontbijten te mogen proeven hebben tijdens onze reizen, maar dat slaat echt alles. Niet verwonderlijk als we horen dat een of andere wereldbefaamde Noorse kok dit samengesteld heeft voor de Thon Hotels Noorwegen. 
Blijkbaar zou het ontbijt in Thon Hotel Svolvaer nóg beter moeten zijn (we vragen ons af hoe dat kan) want dat staat op nummer 1 in de rangschikking van beste ontbijten in Noorwegen. Het ontbijt van Thon Hotel Harstad staat op nummer 2.
We genieten dan ook met volle teugen van het bijzonder kwaliteitsvolle aanbod dat bovendien ook nog eens heel mooi voorgesteld wordt.
Het ligt niet in onze gewoonte om foto's te nemen van hotelbuffetten, maar voor deze ene keer maken we graag een uitzondering...We vertrekken om 11u richting luchthaven en door het minder goede weer maken we onderweg geen fotostops meer, niettegenstaande het nog altijd een fantastisch landschap is waar we door rijden.

Na een laatste tankbeurt leveren we de auto in op de parking van Hertz. Er is niemand te zien in het kantoortje maar er hangt een briefje dat we de sleutels in de box mogen steken.
10/02/18 - 13:30 - 15:10 Harstad (EVE) - Oslo (OSL) - SK4087 - B737 - 01h40m
10/02/18 - 16:15 - 18:15 Oslo (OSL) - Brussel (BRU) - SK4745 - B737 - 02h00m

We gaan precies op tijd aan boord voor onze eerste vlucht, maar het duurt zowat een uur vooraleer we eindelijk kunnen opstijgen. Om een of andere reden duurde het zo lang vooraleer het vliegtuig ge-deiced was. We waren nochtans het enige vliegtuig dat op dat moment op de luchthaven van Evenes stond.


Aangezien we slechts een uur overstaptijd hebben in Oslo wordt dat een wel heel krappe bedoening. Al snel echter roept de bemanning om dat de aansluitingsvlucht naar Brussel ook vertraging heeft en we ons dus geen zorgen hoeven te maken. 
Zorgen moeten we ons echter wel ineens voor iets anders maken, en bijna was de blog van gisteren onze allerlaatste blog geweest zonder de oplettendheid van onze piloot. Want als we zowat op boomhoogte zijn en dus zo goed als geland zijn, trekt het vliegtuig ineens op volle kracht opnieuw op. Zoiets hadden we tot dusver nog nooit meegemaakt. De reden: er kruiste op het ogenblik van de landing een klein vliegtuig de landingsbaan (het rode vliegtuig in de zwarte cirkel op onderstaande foto)!! 
Onwaarschijnlijk dat dit anno 2019 nog mogelijk is.


We doen dus een extra rondje vooraleer de definitieve landing in te zetten. Gelukkig heeft de vlucht naar Brussel inderdaad heel wat vertraging onder andere te wijten aan het slechte (sneeuw)weer in Oslo.
Eens we op het vliegtuig zitten duurt het opnieuw heel lang vooraleer we door de 'de-ice street' zijn zoals de piloot het noemde.
De vlucht naar Brussel verloopt verder probleemloos en we komen uiteindelijk rond 20u thuis.


Het weer: zwaar bewolkt en sneeuw

Aantal gereden km: 44

Geen opmerkingen:

Een reactie posten