09 februari 2019 - Andenes-Harstad


We staan 's morgens op onder een staalblauwe lucht, dus dat belooft voor vandaag.

Net zoals de vorige dagen genieten we ook nu weer van een uitgebreid en lekker ontbijtbuffet en we vertrekken uit het hotel om 09u45.

We maken eerst nog wat foto's in het bijzonder gezellige Andenes vooraleer richting de westelijke route van Andøya in te slaan.
Deze kant van het eiland is veel ruiger en nóg minder bevolkt dan de oostelijke kant en dat heeft uiteraard alles met de zon te maken. Aan de westelijke kant komt die immers veel later over de bergketen van het eiland, zodat de inwoners hier het dan ook veel langer moeten stellen zonder direct zonlicht.
Het is vandaag een zonovergoten maar ook ijskoude dag maar de uitzichten zijn er niet minder om.

Onverwacht slaan we onderweg ergens af om naar de Andøyen Husky Farm te gaan kijken. Die wordt uitgebaat door een Duitser die hier al acht jaar woont. Tijd voor een uitstapje met de husky's hebben we niet en het zou ook niet gelukt zijn want net op dat moment komen er klanten aan die op voorhand geboekt hebben.
We kunnen wel enkele foto's maken van de honden.

We rijden voortdurend langs de mooie fjorden.


Ineens zien we 2 elanden de weg oversteken. Dat krijgen we er nu ook nog bij. Als we dichter komen blijkt dat mama eland al overgestoken was en haar kleintjes zat op te wachten tussen de struiken.
Een beetje verder alweer wild life, 2 rendieren die in de sneeuw op zoek zijn naar voedsel.
We krijgen net zoals de vorige dagen ook nog een mooie zonsondergang te zien.
We checken in bij het hotel om 16u30 en herschikken onze koffers om morgen rustig richting vliegveld te kunnen rijden. We eten onze restjes op in de kamer en zijn eigenlijk niet van plan om nog naar buiten te gaan. Maar... dan weet onze thuisgebleven zoon ons te vertellen dat er ook voor vanavond opnieuw een grote kans op noorderlicht is.
En inderdaad, voor de zesde nacht van de acht die we hier zijn is er noorderlicht te zien. Alhoewel bijlange niet in die mate als gisteren (we verblijven hier ook in een stad met heel wat lichtvervuiling), is het toch weer duidelijk waarneembaar. Onwaarschijnlijk toch zes van de acht nachten aurora borealis, super gewoon.

Het weer: zonovergoten dag, temperaturen tussen -9°C en -1°C

Aantal gereden km: 255
Overnachting in Thon Hotel Harstad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten